Gewoon Gaaf

Gewoon gaaf preventie programma, wat betekend dit voor mijn kind?

In  onze praktijk werken wij met preventieassistente ’s waarbij we een speciaal programma hebben samengesteld voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders. De preventiemethode Gewoon Gaaf laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. De preventieassistente geeft u en uw kind advies dat is afgestemd op het gebit van de kinderen individueel. Zij begeleidt uw kind een gaaf gebit te hebben en te houden. Hierdoor kunnen wij ook een stukje angst voor de tandarts bij de kinderen voorkomen/wegnemen.

De kinderen leren op spelende wijs omgaan met het verzorgen van hun gebit, kinderen leren poetsen en krijgen hier ene positieve ervaringen in de praktijk en zien de preventie behandelingen over het algemeen als iets leuks. Zo krijgen ze ervaring met liggen in de stoel en gebruik van eventuele afzuiger / behandellamp etc. Als kindvriendelijke tandarts zijn wij gespecialiseerd in gedrag van kinderen waardoor de behandeling van de kindertandheelkunde beter gedaan kunnen worden. We zorgen ervoor dat uw kind zich bij ons op het gemak voelt. Vaak breekt het praten over onze wisselende verzameling LEGO-bouwwerken het ijs. Maar natuurlijk mag ook de eigen knuffel mee in de tandartsstoel. We nemen alle tijd, leggen alles stap voor stap uit en passen ons taalgebruik en onze handelingen en methoden aan uw kind.

Op basis van hoe het gaat bepaalt de preventieassistente het moment waarop zij u en uw kind weer in de tandartspraktijk wil terugzien. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan dus binnen een gezin verschillen. Gewoon Gaaf kijkt tenslotte naar ieder individu. Zoals: Voorlichtingen over het aantal eet – en drinkmomenten, instructie en voorlichting over poetsen, vroegtijdig signaleren van mondproblemen, jong geleerd is oud gedaan!  Ook richten wij ons op de allerkleinste onder ons, poetsen met baby’s, peuters en kleuters. Vanaf het doorbreken van het allereerste melk element kunt u al bij ons terecht. Samen met u als ouders leggen wij u uit wat u nou het beste kan doen aan verzorgen van het doorgebroken tandje van uw baby.  Dit doen we om het kindergebit een goede start te geven.  Ook voor peuters en kleuters is het onze doel om kinderen  te leren tandenpoetsen. Ook een stukje bewust wording van het verzorgen van gebit komt hierbij kijken. Verder willen wij graag advies, wat betreft verzorging van het melkgebit geven aan de ouders. Mocht u hiervoor in aanmerking willen komen? Neem gerust contact met ons op.

 

Hoe kunt u zich aanmelden bij ons in de praktijk, hoe zijn wij te bereiken?

U kunt uw zoon/dochter of uzelf inschrijven via het inschrijfformulier wat vermeld staat op onze website.  Heeft u vragen omtrent preventie programma en/of lachgassedatie kunt u altijd contact opnemen met ons via het telefoonnummer: 0316-264367 bereikbaar van 08.30 t/m 12.00.  U kunt ons ook benaderen per mail: info@tandartssalter.nl. Wij zijn er voor u om te helpen!