Kinderen

Jong geleerd, is oud gedaan. Daarom adviseren wij u uw kind(eren) al vroeg mee te nemen naar onze praktijk. Het liefst al voordat uw kind een behandeling nodig heeft. Zo kan uw zoon of dochter – bijvoorbeeld vanaf het doorbraak eerste melkelement – wennen aan de tandartsomgeving. En zo maakt hij of zij op speelse wijze al kennis met onze beweegbare stoel, de instrumenten en ons team.

Kindvriendelijke tandarts

Als kindvriendelijke tandarts zijn we gespecialiseerd in kindertandheelkunde en in het gedrag van kinderen. We zorgen ervoor dat uw kind zich bij ons op het gemak voelt. Vaak breekt het praten over onze wisselende verzameling LEGO-bouwwerken het ijs. Maar natuurlijk mag ook de eigen knuffel mee in de tandartsstoel.

We nemen alle tijd, leggen alles stap voor stap uit en passen ons taalgebruik en onze handelingen en methoden aan aan uw kind. Zo hebben we ‘slaapwater’ in plaats van een verdovingsprik en ‘douchen’ we tanden en kiezen in plaats van dat we ze boren.

Welke kinderen behandelen we?

Alle kinderen zijn welkom. Als kindvriendelijke tandarts behandelen we vooral:

  • kinderen met erg veel gaatjes, die nog te jong zijn voor een uitgebreide behandeling;
  • kinderen met medische problemen;
  • kinderen met bijzondere behoeften.

Het behandelen van kinderen met bijzondere behoeften, bijvoorbeeld door ADHD, angst, autisme of het syndroom van Down, is ook een specialisme van ons.

Direct een afspraak maken of meer weten?

Neem contact met ons op.