Patiënten met stressgerelateerde aandoeningen

Heeft u een hartkwaal, epilepsie of een andere stressgerelateerde aandoening? Dan is het verstandig om stressvolle situaties te vermijden. Een tandartsbezoek kan in uw geval juist tot extra spanning leiden. Hoe kunt u deze stress voorkomen?

Ontdek wat tandartspraktijk Salter voor u kan doen. Wij zijn erin gespecialiseerd om uw tandartsbezoek zo ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Het begint met luisteren

Wat vindt u vervelend en waar wordt u juist rustig van? Dat zijn vragen, die we tijdens ons kennismakingsgesprek aan u stellen. Vindt u het fijn om een zonnebril op te hebben tegen het felle licht, luistert u graag naar bepaalde muziek, of bent u bang dat u door de afzuigslang niet meer kunt slikken? Dat zijn allemaal zaken waar we rekening mee kunnen houden. We nemen uw wensen serieus.

Lachgas vermindert stress tijdens de tandartsbehandeling

Wat ook erg goed werkt bij patiënten met een stressgerelateerde aandoening is het toedienen van lachgas. Dat gaat via een neusmasker. Lachgas werkt kalmerend. Het is een veilige methode waarbij u steeds bij bewustzijn blijft.

Hoe werkt lachgassedatie? Met een mengapparaat dienen we zuurstof en lachgas in de gewenste verhouding toe. De maximale hoeveelheid lachgas in het mengsel is 50%. De hoeveelheid zuurstof is dus minimaal 50%. In de lucht die we normaal inademen zit 20% zuurstof. Omdat u bij lachgas dus meer zuurstof binnenkrijgt, is dit minder belastend voor uw hart.

De tandheelkundige behandeling verloopt verder op de normale manier. U bent dan alleen meer ontspannen.

U sluit de lachgassedatie af door vijf minuten (100 %) zuivere zuurstof in te ademen. De werking van lachgas stopt binnen vijf minuten. Daarna kunt u weer alles doen.

Direct een afspraak maken of meer weten?

Neem contact met ons op.