Kinderen met bijzondere behoeften

Of het nu door het geluid van de boor komt, het felle licht van de lampen, angst voor naalden of door een nare ervaring; sommige kinderen kunnen niet geholpen worden door hun eigen tandarts. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met bijvoorbeeld ADHD, autisme, angst en lichamelijke of verstandelijke beperkingen.

Positieve tandartservaring

Het doel van onze behandeling is om kinderen op hun gemak te stellen en ze een positieve tandartservaring te bezorgen, zodat ze in de toekomst bijvoorbeeld weer terug kunnen naar hun eigen tandarts.

Als kindertandarts passen we ons taalgebruik en onze werkwijze aan aan uw kind. Zo hebben we verschillende zonnebrillen tegen de felle lampen, zijn er stressballen om in te knijpen en hebben we veel LEGO-bouwwerken om een ontspannen praatje over te maken. We leggen rustig en duidelijk uit wat we gaan doen. Stapje voor stapje gaan we samen de spanning te lijf.

Lachgas: ontspannen in de tandartsstoel

Lukt het uw kind niet om helemaal te ontspannen? Dan kunnen we hem of haar via een masker lachgas toedienen. Dat kalmeert en is pijnloos. Uw kind blijft gewoon wakker, maar voelt zich relaxt, waardoor een behandeling mogelijk wordt.

Deze behandelmethode is vooral geschikt voor kinderen, die goed aanspreekbaar zijn en door hun neus kunnen ademen.

Direct een afspraak maken of meer weten?

Neem contact met ons op.