Specialisaties

Wat onderscheidt ons van andere tandartsen in de regio? Naast onze persoonlijke, empathische benadering is dat vooral onze specialisatie in lachgassedatie (lachgaskalmering). Deze behandelingen met lachgas zijn vooral geschikt voor:

Als u op één van de bovenstaande onderwerpen klikt, krijgt u meer informatie.

Verwijspraktijk voor kinderen en angstpatiënten

Wij zijn een verwijspraktijk voor kinderen en voor patiënten, die bang zijn voor de tandarts. Dit betekent dat tandartsen uit de regio kinderen en angstige patiënten naar ons doorverwijzen.

Lachgasspecialist

Bij onze specialisaties komt onze ruime ervaring met het toedienen van lachgas (lachgassedatie) goed van pas. Het zorgt ervoor dat u pijnloos kunt ontspannen. Via een neusmasker ademt u een mengsel van minimaal 50% zuurstof en maximaal 50% lachgas in. Hierdoor kalmeert u, terwijl u volledig bij bewustzijn blijft. Het geeft een warm, zweverig gevoel.

Voordelen van lachgas
Een groot voordeel van lachgassedatie is dat de werking ervan na vijf minuten stopt, als u geen lachgas meer inademt. In bijna alle gevallen zijn er geen na-effecten merkbaar. De lichamelijke impact is dus veel kleiner dan bij een narcose.

Voorwaarden voor lachgassedatie
Voordat we lachgas kunnen toedienen nemen we eerst het plan voor de behandeling met u door. We bespreken uw gezondheid, uw eventuele medicijngebruik, de te verwachten effecten van de lachgassedatie en we hebben het over de volgende voorwaarden:

  1. U kunt door u neus in- en uitademen tijdens het toedienen van lachgas.
    Is uw neus verstopt door een verkoudheid? Dan kunt u met een neusspray proberen uw neus weer open te krijgen. Lukt dat niet? Dan kan de behandeling niet doorgaan. Houd er rekening mee dat u uw afspraak minimaal 24 uur van tevoren moet afzeggen.
  2. U zorgt ervoor dat u vóór de behandeling niet te veel eet.
    Wij raden u aan alleen een licht ontbijt of een lichte lunch te nuttigen.
  3. U bent niet zwanger.
    We raden lachgassedatie bij zwangere vrouwen af.

Machtiging van uw verzekeraar
Wilt u dat we bij u of uw kind lachgassedatie toepassen? Dan vragen wij hiervoor een machtiging van uw verzekeraar.

Tijdens ons kennismakingsgesprek geven wij u een machtigingsformulier mee. Vaak krijgt u binnen drie weken een reactie van uw verzekeraar. Gaat uw verzekeraar akkoord met de machtiging? Dan kunt u daarna een afspraak bij ons maken.

 

Direct een afspraak maken of meer weten?

Neem contact met ons op.