Specialisaties

Wat onderscheidt ons van andere tandartsen in de regio? Naast onze persoonlijke, empathische benadering is dat vooral onze specialisatie in lachgassedatie (lachgaskalmering). Deze behandelingen met lachgas zijn vooral geschikt voor:

Als u op één van de bovenstaande onderwerpen klikt, krijgt u meer informatie.

Verwijspraktijk voor kinderen en angstpatiënten

Ligt de drempel te hoog om naar de tandarts te gaan? Wij zijn er voor u om een tandartsbezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

Heeft u angst voor de tandarts? Bent u bang en durft u niet naar de tandarts te gaan? Tandartspraktijk Salter heeft veel ervaring met angstige patiënten. Ons team bestaat uit een vaste groep vrouwelijke tandartsen en specialisten. U komt hier dus steeds dezelfde vertrouwde gezichten tegen. Dat schept een band. Een persoonlijke benadering vinden we belangrijk.

Het komt dagelijks voor dat patiënten niet graag naar de tandarts toe gaan. Angst voor pijn is de meest voorkomende reden, bang voor spuiten en naalden een goede tweede.  Waar uw angst ook vandaan komt, wij nemen het zeer serieus. Wij zijn een algemene praktijk die gespecialiseerd is in het begeleiden van angst patiënten. Veel patiënten zien ons daarom als een angsttandarts.

Wij zijn tandartspraktijk Salter gelegen in gemeente Duiven, u kunt ons vinden onder de rook van Arnhem in de provincie Gelderland. Wij nemen graag de tijd voor patiënten met angst voor de tandarts en ons doel is om hier samen aan te werken. Wij krijgen dan ook verwijzers van collega tandartsen uit de regio Duiven /Zevenaar/ Didam/ Doesburg/ Babberich en omstreken.

 

Lachgassedatie om angst te verminderen, hoe werkt het?

Voor zeer angstige patiënten kunnen wij behandelen met lachgassedatie. Dit kunnen wij toepassen bij iedere behandeling. De patiënt blijft de hele behandeling bij bewustzijn. Hierbij ademt de patiënt een mengsel van lachgas en zuurstof in. Lachgassedatie zorgt voor een kalmerende werking en het is minder gevoelig in de mond. Dit gebeurt via een neusmasker dat u draagt tijdens de behandeling. Het geeft een warm, zweverig gevoel.

Lachgassedatie is een veilige manier om rustig te worden. Het is daarom ook geschikt voor angstige kinderen. Naast het uitvoeren van de behandelingen begeleiden wij u ook gedurende de behandeling door, wij proberen u te steunen waar dit nodig is en geheel op de behoefte van u te reageren. Wat vindt u vervelend en waar wordt u juist rustig van? Dat zijn vragen, die we tijdens ons kennismakingsgesprek aan u stellen. Vindt u het fijn om een zonnebril op te hebben tegen het felle licht, luistert u graag naar bepaalde muziek, of bent u bang dat u door de afzuigslang niet meer kunt slikken? Dat zijn allemaal zaken waar we rekening mee kunnen houden. We nemen uw wensen serieus.  Ons doel is om elke behandeling een stapje verder te komen en dat u hier ook trots op kan zijn.

Wij worden door patiënten en vooral door de kinderen gezien als een angsttandarts/kindertandarts.  Naast angst, helpt lachgassedatie ook om de kokhalsreflexen te verlagen. Mensen met een verstandelijke/ lichamelijke beperking, Autisme en ADHD hebben ook vaak baat bij deze manier van behandelen. Wilt u dat we bij u of uw zoon/ dochter lachgassedatie toepassen? Dan vragen wij hiervoor een machtiging van uw verzekeraar. Tijdens ons kennismakingsgesprek geven wij u een machtigingsformulier mee. Vaak krijgt u binnen drie weken een reactie van uw verzekeraar. Gaat uw verzekeraar akkoord met de machtiging? Dan kunt u daarna een afspraak bij ons maken.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met ons: 0316-264367